Политика за колачиња

Со користење на оваа веб-локација, вие се согласувате со употребата на колачиња. Со блокирање на колачиња, сè уште можете да ја прелистувате страницата, но некои од неговите можности нема да бидат достапни.
Политика за колачиња
 1. ВОВЕД

Carwiz користи колачиња за да ни помогне да ги испорачаме услугите, да овозможиме правилно функционирање на веб-страницата и да ви овозможиме подобро корисничко искуство.

Ние разбираме дека вашата приватност е важна и сакаме да бидеме транспарентни за начините на кои ја користиме технологијата. Оваа изјава за колачиња објаснува како колачињата и другите слични технологии може да се складираат на вашите уреди и да се користат кога ја посетувате нашата веб-страница.

Продолжувајќи да ги користите нашите веб-страни, се согласувате дека можеме да складираме и да пристапиме до колачиња и слични технологии како што е опишано овде.

 1. ШТО Е КОЛАЧЕ?

Колаче е мала датотека што ја зачувува на вашиот компјутер веб-страницата што ја посетувате. Колачето ја информира веб-страницата дека постоечкиот корисник повторно се поврзал сеќавајќи се на неговите поставки. Колачињата ги снимаат вашите преференции и поставки, ги внесуваат во онлајн формулари и информации за најавените корисници.

Колачињата можат да складираат широк опсег на информации, но овие информации може да се зачуваат само ако корисникот го дозволи тоа - Интернет-страниците не можат да добијат пристап до информации што корисникот не ги дал и не можат да пристапат до други датотеки на компјутерот на корисникот. Можете да ги промените вашите параметри во вашиот веб-пребарувач, а потоа да изберете дали сакате да одобрувате или да одбиете барања за колачиња ако автоматски ги зачувувате колачињата кога ќе го затворите вашиот веб-пребарувач.

Колачињата ни овозможуваат да ги мериме посетеноста и изворите на посетеност на нашите веб-страници со цел да ја подобриме функционалноста и ефикасноста на нашите страници.

Повеќе информации може да најдете на www.allaboutcookies.org и www.youronlinechoices.eu

 1. КАКО ДА ГИ ИСКЛУЧИТЕ КОЛАЧИТЕ?

Со исклучување на колачињата, вие одлучувате дали ќе дозволите да се складираат на вашиот компјутер. Поставките за колачиња може да се контролираат и конфигурираат во вашиот веб-пребарувач. За информации за поставките за колачиња, изберете го интернет пребарувачот што го користите.

Сè уште можете да прелистувате веб-страници со блокирање на колачиња, но одредена функционалност нема да ви биде достапна.

 1. КОИ СЕ УПОРНИ КОЛАЧИЊА?

Трајните или зачуваните колачиња се зачувуваат на вашиот диск (вашиот компјутер) и остануваат таму дури и откако ќе го затворите вашиот веб-прелистувач. Тие се користат за складирање на информации како што се вашето име за најавување и лозинка, така што не мора да се најавувате за секоја посета на одредена локација.

 1. ШТО СЕ ПРИВРЕМЕНИ КОЛАЧИЊА?

Привремените колачиња се привремено зачувани на дискот и се бришат откако ќе го затворите интернет прелистувачот. Со помош на нивната веб-страница, тие складираат привремени информации како што се артиклите во количката за пазарење.

 1. КОИ СЕ КОЛАЧИЊА ОД ПРВА СТРАНА?

„Колачињата од прва страна“ доаѓаат од веб-локации што ги гледаат корисниците и може да бидат постојани или привремени. Веб-страниците и колачињата се користат за зачувување на информациите што ќе ги користат повторно кога ќе ја посетат страницата следниот пат.

 1. КОИ СЕ КОЛАЧИЊА ОД ТРЕТИ ЛИЦА?

Колачињата од трета страна потекнуваат од други партнерски страници што ги гледате. Трети лица можат да собираат информации за корисници на различни страници и да ги користат за маркетинг и аналитички цели.

 1. ДАЛИ ОВАА СТРАНА КОРИСТИ КОЛАЧИЊА?

Да, првенствено за нашите веб-страници да ви овозможат подобро корисничко искуство.

 1. КОИ КОЛАЧИЊА ГИ КОРИСТИ ОВАА СТРАНИЦА?

Ние користиме колачиња од прва страна и ги користиме за да го собереме следново:

 • Податоци за резервација
 • Податоци за корисничка сесија
 • Информации за тоа која валута ја користите
 • Ако користите мобилен уред
 • Ако користите таблет

Оваа информација е потребна за да ви овозможи подобро корисничко искуство.

 1. ДАЛИ ОВАА СТРАНИЦА КОРИСТИ КОЛАЧИЊА ОД ТРЕТИ ЛИЦА?

Постојат неколку надворешни услуги кои зачувуваат колачиња на корисникот. Овие колачиња не ја поставија оваа веб-страница, но некои служат за нормално функционирање на одредени функции што им олеснуваат на корисниците пристап до содржината. Во моментов дозволуваме:

Социјалните мрежи

Корисниците можат да се регистрираат и да се регистрираат преку нивните сметки на Facebook, Instagram и LinkedIn. Исто така, споделувањето социјални написи на социјална мрежа става колачиња на корисникот.

Ние исто така ги користиме колачињата што ги користиме за рекламни цели и за анализа на користењето на веб-страницата и начинот на кој тие се извршуваат. Овие се:

 • Google
 • Facebook
 • Pozzito

Повеќе информации за исклучување колачиња

Во моментов има неколку веб-страници за исклучување на колачиња за различни услуги. Повеќе може да прочитате на следните линкови:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

http://www.networkadvertising.org/

За да се подобри Вашето искуство со пребарување, веб-страната на CARWIZ користи колачиња. Ако останете на оваа веб-страна, ќе сметаме дека се согласувате со нивната употреба.  Повеќе информации »