Поддршка за клиенти

Пред изнајмување

Кога правите резервација, не треба да го пишувате бројот на вашата возачка дозвола, ниту информации, туку треба да имате валидна возачка дозвола со вас за да го подигнете избраното возило.

Ако имате 18 години, можете и да ги изнајмите и да ги возите нашите возила, но имајте на ум дека оние под 25 години треба да платат дополнителна наплата за млади возачи кои се применуваат за сите млади возачи наведени во договорот.

За време на подигнувањето треба да приложите валидна возачка дозвола, дополнително возачките дозволи кои не се на латиница, на пример кинеско, јапонско или кирилично писмо, треба да имате и валидна меѓународна возачка дозвола.

Да, при резервација на возилото, вашата кредитна картичка се потврдува. Валидна кредитна картичка е основата на секое изнајмување возило и на овој начин само ја потврдуваме нејзината автентичност. Од вашата кредитна картичка нема да се наплати за време на оваа валидација.

Да може, но имајте во предвид  дека лицето што го потпишува договорот треба да биде носител на картичка на валидна кредитна картичка.

Ги прифаќаме сите кредитни картички: Visa, MasterCard, American Express, Diners.

Забелешка: не прифаќаме припејд или електронски картички, картички за патување, ниту Visa Electron или Maestro.

Не, при резервацијата ја потврдуваме само нејзината автентичност.

Иако се трудиме да ја имаме на ум секоја желба на клиентите, за жал, не можеме да гарантираме конкретен модел, само избраната категорија на автомобили.

Ве молиме проверете го ова во делот „Возила“.

Да, можете, и можете да го направите со избирање на опцијата „Барање за дизел мотор“ при избор на дополнителна опрема.

Имајте на ум дека во таков случај има дополнителна наплата.

Ние нудиме таква услуга; сепак, тоа треба да се договори 48 часа пред да се подигне возилото и се наплаќа според нашиот ценовник за дополнителни услуги.

Секогаш можете да ја контактирате нашата поддршка за корисници или некоја од нашите канцеларии. Информациите за контакт можете да ги најдете во делот Контакти.

Учество во осигурување е максималниот износ за кој клиентот може да биде одговорен во случај на несреќа. Неговата висина зависи од категоријата на возилото, а износот може да се провери при процесот на резервација.

Учество во осигурување е максималниот износ за кој клиентот може да биде одговорен во случај на несреќа. Неговата висина зависи од категоријата на возилото, а износот може да се провери при процесот на резервација.

SCDW Супер заштита од штета е дополнително осигурување кое го покрива учеството во штета за причинета штета на каросеријата на возилото.

CDW+ (Намалување на учество во штета) е дополнително осигурување со кое се намалува дел од учеството за штети направени на каросеријата на возилото.

WUG (Заштита за подвозје, тркала и стакла) е дополнително осигурување кое покрива штети направени на тркалата, подвозјето и стаклата.

Можете да го намалите учеството со избирање дополнителен пакет за осигурување, а по избраниот пакет учеството во штета или се намалува или целосно се отстранува.

Да, ако сакате целосни информации за цената на вашето изнајмување, сепак секогаш можете да изберете дополнителни пакети и услуги при подигање на возилото.

За да бидете сигурни дека саканата опрема ќе биде достапна за време на подигањето, ве советуваме да ја резервирате за време на процесот на резервација на возилото. Сепак, според достапноста можете да го побарате и во нашите канцеларии.

Во нашиот избор, нудиме WiFi, GPS (сателит), детско седиште/бустер, ланци за снег итн.

Како наш клиент, имате слобода да го користите возилото во Северна Македонија, како и во други земји. Меѓутоа, во случај кога планирате да го користите нашето возило надвор од границите на Северна Македонија, се наплаќа посебна такса.

Сите наши клиенти имаат слобода на движење со нивното изнајмување. Меѓутоа, во таков случај се наплаќа посебна такса.

Нашата редовна понуда нема ограничување на поминатата километража. Во случај на специјални понуди, границата на километражата секогаш е јасно наведена.

Максималниот период на изнајмување е 30 дена. Меѓутоа, во случај на потреба од подолг период на изнајмување од оној назначен овде, ве молиме контактирајте ja нашата поддршка за корисници.

Нашите возила можат да се користат неколку часа по ваша желба, но минималниот износ што се наплаќа секогаш е 24 часа. Времето за подигање и заминување е секогаш избрано за време на процесот на резервација.

Да, CARWIZ нуди таква услуга. Можете да земете возило во една канцеларија и да го вратите во друга. Можете да го проверите списокот со канцеларии, како и да ја изберете локацијата за подигање и заминување за време на процесот на резервација. Цената на оваа услуга („Услуга во еден правец“) ќе биде пресметана и додадена на цената на изнајмувањето за време на резервацијата.

Според нашата желба да им понудиме на нашите клиенти уште поголема флексибилност, тоа го овозможивме со креирање сопствени понуди (според локацијата на враќање).

За време на процесот на резервација, треба да го наведете точното време за подигање. Сепак, можете да го промените времето на подигање до 12 часа пред подигањето на возилото.

Напомена: во случај на задоцнето пристигнување, го задржуваме правото да не го издадеме возилото.

Да, но во случај на подигање и враќање надвор од работното време на канцелариите се наплаќа посебна такса која е наведена при процесот на резервација. Можете да го проверите работното време на секоја канцеларија во делот Контакти.

Контакт

За да се подобри Вашето искуство со пребарување, веб-страната на CARWIZ користи колачиња. Ако останете на оваа веб-страна, ќе сметаме дека се согласувате со нивната употреба.  Повеќе информации »