На патот кон историјата

На патот кон историјата

Направете резервација

Друга локација за враќање
Провери или промени ја резервација

Rent a car Охрид

Carwiz rent a car има канцеларија на Охридскиот аеродром.

Добредојде во Охрид!

Охрид е познат по тоа што некогаш имал 365 цркви, по една за секој ден од годината, а бил нарекуван и „Ерусалим на Балканот“. Градот е богат со живописни куќи и споменици, а преовладува туризмот. Во 1979 година, односно во 1980 година, Охрид и Охридското Езеро беа прифатени како културно и природно светско наследство од УНЕСКО. Охрид е еден од само 28-те локалитети кои се дел од светското наследство на УНЕСКО кои се културни и природни локалитети. Историски места за посета во Охрид кои се добро познати се: црквата Свети Јован Богослов, Самоиловата тврдина, црквата Света Софија, театарот Античка Македонија во Охрид, не го избегнувајте манастирот Свети Наум, еден од најпознатите туристи атракции. Зошто не изнајмите автомобил и не го посетите Националниот парк Галичица? На границата со Албанија треба да ја искористите шансата и да го погледнете езерото од другата страна.

ИНСПИРАЦИЈА

Нашиот неисцрпен извор на информации за најдобрите социо-културни понуди на Македонија и ликалниот регион.

Контакт

За да се подобри Вашето искуство со пребарување, веб-страната на CARWIZ користи колачиња. Ако останете на оваа веб-страна, ќе сметаме дека се согласувате со нивната употреба.  Повеќе информации »