Поддршка за клиенти

Резервации

Вашиот ваучер треба да пристигне преку е-пошта. Ве молиме повторно проверете ги внесените информации и доколку изгледа сè во ред, контактирајте ја поддршката за корисници.

Со дополнителни осигурителни пакети, можете да ја намалите личната одговорност во случај на оштетување на возилото. Може да се намали или целосно да се отстрани. Висината на учеството зависи од категоријата на возилото, избраниот пакет и износот на денови за кои возилото се изнајмува. Можете да ја проверите цената на дополнителните пакети за време на процесот на резервација.

  • SCDW (Super Collision Damage Waiver) е дополнително осигурување кое го намалува учеството во штета направена на каросеријата на возилото.
  • CDW+ (Collision Damage Waiver Plus) е дополнително осигурување со кое се намалува дел од учеството за штети направени на каросеријата на возилото.
  • WUG (Wheels Undercarriage and Glass заштита) е дополнително осигурување кое го покрива учеството за штети направени на тркалата, подвозјето и стаклото.

Локацијата за подигање и враќање, како и моделот на возилото може да се сменат до 48 часа пред подигањето. Времето на подигање може да се смени до 12 часа пред подигањето, а услугите за испорака може да се побараат до 48 часа пред подигањето.

Доколку сте ја информирале нашата поддршка за клиенти, вашето возило ќе ве чека до вашето пристигнување, во спротивно ги имаме следните услови за резервација

  • Од 16. септември - 31. декември и Јануари - 14. Јуни - 6 ЧАСА                
  • Од 15. јуни - 15. септември - 1 ЧАС

Можете да ја откажете вашата резервација преку вашата корисничка сметка или преку самиот формулар за резервација до 24 часа пред возилото да се подигне бесплатно.

Доколку клиентот не се појави или не го подигне возилото без валидна причина или без откажување на резервацијата, го задржуваме правото да ги наплатиме трошоците за откажување од неговата кредитна картичка.

Не е неопходно да имате корисничка сметка за да направите резервација, но тоа ви дава можност да ги следите вашите фактури, специјални поволности, како и да ги проверите сите новости и понуди што ви се достапни.

Секогаш можете да користите друга кредитна картичка за самото подигање. Меѓутоа, ако не поседувате друга кредитна картичка, нема да можете да го подигнете избраното возило.

При подигнување на возилото треба да имате валидна кредитна картичка, лична карта (пасош) и валидна возачка дозвола, дополнително возачките дозволи кои не се на латиница, на пример кинеско, јапонско или кирилично писмо, треба да бидат придружени со меѓународна возачка дозвола.

За жал, само сопственикот на кредитната картичка може да го потпише договорот на негово име и да го земе возилото.

Во овој случај, ве молиме информирајте ја нашата поддршка за корисници.

Клиентот што ќе го подигне возилото треба да има свои лични документи (возачка дозвола и лична карта) како и валидна кредитна картичка.

Контакт

За да се подобри Вашето искуство со пребарување, веб-страната на CARWIZ користи колачиња. Ако останете на оваа веб-страна, ќе сметаме дека се согласувате со нивната употреба.  Повеќе информации »